Waarvan akte!

Al jaren verzorgt de schrijver Johan Nebbeling voor 7 regionale bladen en het AD de rubriek “waarvan akte”. De verhalen gaan over de ervaringen van een notaris in zijn dorpspraktijk en zijn waargebeurd.

Ik lees iedere woensdag trouw de rubriek in het Brabants Dagblad. Onlangs stond in een editie een opmerking waarvan ik schrok. Het verhaal gaat over een echtpaar waarvan de vrouw net overleden was. In de rubriek staat letterlijk: “in haar testament staat een langstlevendebeding. Overbodig eigenlijk, want sinds 2003 ligt de langstlevenderegeling vast in de wet.” Wat jammer, dat er in deze mooie rubriek wordt opgemerkt dat de regeling overbodig zou zijn. Het suggereert dat het opmaken van een testament niet nodig is, omdat de wet de “langstlevenderegeling” kent. Het opmaken van een testament gaat verder dan enkel één regeling. Wat denkt u van een clausule waarbij de eigen bijdrage in de zorg kan worden beperkt? Of een regeling waarbij er erfbelasting kan worden bespaard? Het is belangrijk dat u zich goed laat voorlichten welke regeling bij u persoonlijk past.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Terug naar overzicht